Vívd ki mások tiszteletét! 5 egyszerű tipp, hogy jobban tiszteljenek
Szokások, melyeket mindenkinek el kellene sajátítania
5 leggyakoribb hiba, amit mindenki elkövet élete során
Mit tanultam Klapka Györgytől, ami neked is segíthet sikeresebbé válni?
Ha minden nap 1 órát szentelsz erre az 5 dologra, az életed örökre megváltozik


Bábincu Flórián

2016. október 08.

Légy a kritikakezelés mestere- avagy hogyan kezeld a kritikát 3 egyszerű lépésben

bow-tie-businessman-fashion-man.jpg

Csak az nem kap kritikát, aki nem csinál semmit- tartja a mondás. Biztos téged is kritizáltak már valami miatt életed során, legyen szó az öltözködésedről, tetteidről vagy életutadról. A kritika sokszor elveszi az ember önbizalmát, amitől alábbhagy a lelkesedése is. A kritika kezelése nem egy ördögi dolog, akár te is elsajátíthatod a cikkben olvasott praktikák alkalmazásával. Hogyan válj a kritikakezelés mesterévé? Lássuk!

1. Nézd meg, ki mondja, aztán dönts 

pexels-photo-57825.jpeg

Amikor kritika ér, az első és legfontosabb dolog az, hogy megnézd, kitől kaptad. Vizsgáld meg, hogy aki kritikával illet, az elért- e már abban a szférában valamit, amiben kritizál, van bármi szakértelme a témával kapcsolatban, vagy csak irigy rád. A farkasoknak nincsenek álmatlan éjszakáik amiatt, hogy mit mondanak róluk a bárányok. Erre a mottóra gondolj, amikor kritikát kapsz.

2. Próbálj levonni belőle pozitívumot, amitől fejlődhetsz

Ha az első pont szerint cselekedtél, és olyan embertől kaptad, aki jelentősebb szakértelemmel rendelkezik, mint te, akkor fontos, hogy építő jellegű kritikaként kezeld, melyből fejlődhetsz. Mivel életed során kulcsfontosságú, hogy folyamatosan fejlődj, ezért az építő jellegű kritika is elősegíti személyiséged építését.

3. Mosolyogj, köszönd meg és lépj tovább

5fjazz9r4q4.jpg

A kritizálókat misem idegesíti jobban, mint ha azt látják rajtad, hogy nem érint meg. Köszönd meg, és mosolyogj, peregjen le rólad. Elvégre tisztában vagy céljaiddal, önmagaddal, képességeiddel. Akkor miért érintene vagy ingatna meg más negatív véleménye? Akár építő jellegű kritikáról beszélünk, akár nem, köszönd meg, mosolyogj, és lépj tovább.

 


süti beállítások módosítása




Elérhetőségeim

@babincuflorian
@babincuflorian
@BabincuFlorian
babincuflorian1@gmail.com

Copyright 2016